Komentara: 28
Pregleda: 5289
Video
Foto

Građani Makove ogorčeni: "Od nesnosnog smrada ne može da se živi"

15.07.2024. u 11:56h
Izvor: Subotica.com
Dolazak leta za stanovnike Makove sedmice i ove godine, kao i ranijih, značio i dolazak nesnosnog smrada, od koga, kako kažu ne može da se živi. Iako su više puta prijavljivali, adekvatna reakcija nadležnih službi je izostala, a smrad nastavlja da se širi, sad već i po drugim mesnim zajednicama.
Građani Makove ogorčeni: "Od nesnosnog smrada ne može da se živi"

Budući da su proteklih dana temperature preko dana bile izuzetno visoke, kao i ostali, i žitelji Makove sedmice čekali su večernje sate kako bi se rashladili i provetrili svoje domove. Ali, u večernjim časovima, dočekala ih je nova neprijatnost. 

Građani Makove ogorčeni: "Od nesnosnog smrada ne može da se živi"-  Sad kad je bilo to poslednje izlivanje, preko dana 40°C, došla je noć i konačno prilika da malo proluftiramo kuću, da deca malo izađu napolje, kad ono smrad. Svi bežimo u kuće, zatvaramo se, je l' to normalan život? - pita se Jovica Savić, dok se njegov komšija Ljubomir nadovezuje - Smrad je nesnosan, ne možemo otvarati, disati.

Građani Makove ogorčeni: "Od nesnosnog smrada ne može da se živi"Građani sumnjaju da su za širenje smrada odgovorne dve farme svinja, od kojih je jedna u centru dok se druga nalazi u Podgorskoj ulici. 

- Na ovim farmama skupljaju izmet, đubre u bazene, i nose na okolne njive gde je skinuto žito. Ali ovo je naseljeno mesto, ima njiva koje su na 20-25 metara od kuća. Žena iz jedne od tih kuća kaže da se smrad uvukao u kuću, enterijer, stvari. Ne zna se da li je gore unutra ili napolju. To je višegodišnji problem, koji nikako da reše. U maju su ispustili, bila je komunalna policija, snimili su, slikali, ali mi nikakav odgovor nismo dobili od nadležnih. Neprijatan miris oseća se i u ambulanti, koja se nalazi pored farme, pa ni lekaru ni pacijentima nije prijatno - kaže Robert Hercegi.

Građani Makove ogorčeni: "Od nesnosnog smrada ne može da se živi"U cilju rešavanja ovog velikog problema, građani su, kako kažu, više puta podnosili prijave, ali odgovor i reakcija nadležnih su izostali. Ono što oni žele jeste da se samo reši problem. 

- Najviše me čudi da postoji toliko prijava a da niko ništa ne preduzima. Mi samo želimo da se to spreči. Znam da oni od toga žive i sve je to u redu, i treba da rade, ali te stvari moraju biti pomerene od urbane sredine, tako da i oni mogu da rade i mi da možemo da živimo - smatra Petar Vujković

Građani Makove ogorčeni: "Od nesnosnog smrada ne može da se živi"Ono što dodatno zabrinjava građane Makove sedmice jeste činjenica da većina meštana ovde nema gradsku, već bunarsku vodu, te da zbog plitkoće bunara, oni mogu biti zagađeni. 

- Ljudi imaju svoje bunare, ali ovde je voda plitka, na manjim dubinama, lako se može zagaditi fekalijama, šta dobijamo time. Veliki deo Makove nema gradsku vodu, to je poznat problem - dodaje Robert Hercegi. 

Izvor: Subotica.com
Razgovor sa meštanima Makove sedmice povodom neprijatnih mirisa koji se osećaju u vazduhu Razgovor sa meštanima Makove sedmice povodom neprijatnih mirisa koji se osećaju u vazduhu Razgovor sa meštanima Makove sedmice povodom neprijatnih mirisa koji se osećaju u vazduhu Razgovor sa meštanima Makove sedmice povodom neprijatnih mirisa koji se osećaju u vazduhu Razgovor sa meštanima Makove sedmice povodom neprijatnih mirisa koji se osećaju u vazduhu Razgovor sa meštanima Makove sedmice povodom neprijatnih mirisa koji se osećaju u vazduhu Razgovor sa meštanima Makove sedmice povodom neprijatnih mirisa koji se osećaju u vazduhu Razgovor sa meštanima Makove sedmice povodom neprijatnih mirisa koji se osećaju u vazduhu
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 14 časova i 15 minuta
Komentara: 28
Pregleda: 5289
Povezane teme

komunalni problemi Subotica

makova sedmica

neprijatni mirisi

smrad

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.